Hidroinsamantare

Ce este? Hidroinsamantarea este metoda cea mai eficienta pentru crearea de suprafete cu vegetatie foarte rapid, cu specii alese in functie de panta, localizare, intretinerea propusa si aspectul planificat. Hidroinsamantarea se realizeaza cu masini care distribuie uniform, cu presiune, un amestec de seminte pregerminate, invelite in substante naturale care le mentin umiditatea, le fertilizeaza si le stimuleaza, amestecate cu materii care mentin amestecul usor lipit pentru a nu permite migrarea si a controla uniformitatea si cu substante necesare dezvoltarii vegetatiei, plus un colorant inofensiv, pentru a controla distributia amestecului si a crea un aspect placut initial. Creem astfel rapid peluze, ecologizam gropi de gunoi, consolidam ramblee etc.

Unde se foloseste? Hidroinsamantarea este indicata pentru crearea de vegetatie pe pante, pe marginea drumurilor si autostrazilor, in baze sportive, in parcuri eoliene sau solare, in gradini sau parcuri de agrement, in livezi. Vegetatia †insamantata poate fi ierboasa (specii de gazon), cu flori (de diverse dimensiuni), cu specii de trifoi sau alte specii care se inmultesc prin seminte.

Avantaje/ dezavantaje: Fata de gazonarea cu rulouri de gazon, are cost mai mic, dar densitatea si calitatea vegetatiei sunt mai slabe. Fata de insamantarea uscata, rezultatul este mult mai bun si mai rapid, cu un cost apropiat. Tabloul de vegetatie poate fi selectionat in functie de culori, perioada de inflorire, rezistenta la seceta, inaltime, necesitati de consolidare a pantelor sau alte criterii legate de teren si sol. Intretinerea necesara este redusa fata de rulourile de gazon si fata de plantele insamantate uscat, dar este necesara irigarea, pana la maturizarea plantelor si in perioadele de seceta naturala. Plantele hidroinsamantate se vor inmulti prin autoinsamantare, daca nu sunt tunse. Perioada optima pentru hidroinsamantare este mai extinsa decat la insamantarea clasica, dar mai putin extinsa decat la gazonarea cu rulouri.

Cum lucram? Trimiteti e-mail la AceastńÉ adresńÉ de e-mail este protejatńÉ de spamboŇ£i; aveŇ£i nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau AceastńÉ adresńÉ de e-mail este protejatńÉ de spamboŇ£i; aveŇ£i nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu contactele Dumneavoastra si spuneti-ne suprafata, locul, starea si inclinatia terenului si termenul in care doriti sa facem hidroinsamantarea. Va asiguram de tot sprijinul nostru! Experienta noastra este ampla si avem toate utilajele pentru hidroinsamantare pe suprafete mari, in mod eficient. Folosim cisterne de hidroinsamantare FINN T90 HydroSeeder 3028, cu capacitate de L, care acopera 1075 m2/ utilizare si tractoare adecvate.